Sahabat PERKIM

Tuesday, April 5, 2011

Sudah hampirkah ia??Kabus tebal menutupi Jam Mekah sehingga menakutkan para jemaah umrah

Kabus tebal menutupi jam Mekah sehingga menakutkan para jemaah umrah dan pengunjung bandar suci Mekah, keadaan ini menyebabkan pihak bomba terpaksa membuat pemeriksaan ke atas tingkat atas pada bangunan jam tersebut. Hasil pemeriksaan tersebut pihak bomba arab saudi mengesahkan tiada kebakaran berlaku.
غزة – دنيا الوطن
انتاب زوار ومعتمرو بيت الله الحرام في الساعات الأولى لفجر يوم أمس الاثنين الخوف الهلع بعد أن اختفت معالم ساعة مكة العالمية والتي تتربع على أعلى برج سكني في وقف الملك عبدالعزيز يرحمه الله وسط سحابة عملاقة أحاطت بالساعة لأكثر من ساعتين واعتقد الكثير أن هناك حريقاً في الأدوار العلوية وأن ما شاهدوه هو سحابه ضبابية على اثر حريق في البرج.

وذكرت صحيفة “الرياض” السعودية أن المتحدث الرسمي للدفاع المدني بالعاصمة المقدسة المقدم علي المنتشري أكد على أن رجال الدفاع المدني على أهبة الاستعداد على مدار الساعة لخدمة زوار ومعتمري بيت الله الحرام وقال: إنه لم يكن هناك أي حريق يذكر في البرج أو ساعة مكة، وإنما صادف مرور سحابة ملونة من أمام البرج والساعة نظراً لارتفاعها الكبير ولم يتم تسجيل أي مكروه ولله الحمد ولم يتم رصد أي حريق أو ما شابه ذلك.

Dikirim dalam Hal Ehwal Umat IslamBerikutan kejadian gempa bumi yang seringkali terjadi akhir-akhir ini hati saya terdetik untuk menulis tentang 10 tanda-tanda besar kiamat. Mungkin ada antara pembaca merasakan gegaran kecil baru-baru ini. Adakah ia petanda atau amaran dari Allah? Sama-sama kita hayati dan berfikir.Gempa bumi disusuli tsunami di jepun


Daripada Huzaifah bin Asid Al-Ghifari ra. berkata:

“Datang kepada kami Rasulullah saw. Dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu beliau bersabda: “Apa yang kamu perbincangkan?”. Kami menjawab: “Kami sedang berbincang tentang hari kiamat”.

Lalu Nabi saw. bersabda:“Tidak akan terjadi hari qiamat sehingga kamu melihat sebelumnya sepuluh macam tanda-tandanya”. Kemudian beliau menyebutkannya: “Asap, Dajjal, binatang, terbit matahari dari tempat tenggelamnya, turunnya Isa bin Maryam a.s, Ya’juj dan Ma’juj, tiga kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat dan yang ketiga di Semenanjung Arab yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang 
Mahsyar mereka”. – Hadis Riwayat Muslim..


Sahabat seperjuangan sekalian,jom kita baca kat bawah ni..kepada yang meneruskan bacaan..terima kasih,semoga ini membawa kebaikan kepada antum semua..
10 tanda-tanda kiamat besar ini.

1. Asap yang akan keluar dan mengakibatkan penyakit seperti selesema di kalangan orang-orang yang beriman dan akan mematikan semua orang kafir.

2. Dajjal yang akan membawa fitnah besar yang akan meragut keimanan, hinggakan ramai orang yang akan terpedaya dengan seruannya.

3. Dabbah, binatang besar yang keluar berhampiran Bukit Shafa di Mekah yang akan bercakap bahawa manusia tidak beriman lagi kepada Allah swt.

4. Matahari akan terbit dari tempat tenggelamnya. Pada saat itu Allah swt. tidak lagi menerima iman orang kafir dan tidak menerima taubat daripada orang yang berdosa.

5. Turunnya kembali Nabi Isa a.s. Beliau akan mendukung pemerintahan Imam Mahdi yang berdaulat pada masa itu dan beliau akan mematahkan segala salib yang dibuat oleb orang-orang Kristian dan beliau juga yang akan membunuh Dajjal.

6. Keluarnya bangsa Ya’juj dan Ma’juj yang akan membuat kerosakan dipermukaan bumi ini, iaitu apabila mereka berjaya menghancurkan dinding yang dibuat dari besi bercampur tembaga yang telah didirikan oleh Zul Qarnain bersama dengan pembantu-pembantunya pada zaman dahulu. (Sudah lama mereka bebas, sila rujuk artikel saya berkenaan kajian Ulama Imran N. Hosein)

7. Gempa bumi di Timur.

8. Gempa bumi di Barat.

9. Gempa bumi di Semenanjung Arab.

10. Api besar yang akan keluar dari Yaman.

Banyaknya gempa bumi yang berlaku adalah antara tanda-tanda kiamat.
Allah memberi peringatan kepada hambanya yang peka dan percaya akan kekuasaannya. Jadi terpulang kepada kita untuk mentafsirkan tanda-tanda itu.

Ayuh kita mulakan pengembaraan minda kita dengan kejadian semasa yang berlaku. Tsunami di Samoa dan gempa bumi di Indonesia dan kemudian di Jepun baru-baru ini.

Allah telah berfirman:

Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa al-Quran itu benar. Dan apakah Tuhanmu tidak cukup (bagi kamu) bahwa sesungguhnya Dia menyaksikan segala sesuatu.
( Fussilat 41: 53)

No comments:

Post a Comment